5 januari 2016

BIKEFITTING

Bij Velo51 kunt u terecht voor 2 types bikefitting: een fietsmeting en een dynamische bikefitting.

In het kort is de fietsmeting de basis waarbij alle essentiele lichaamslengtes worden vertaald naar een efficiente en comfortabele fietshouding. De dynamische bikefitting gaat nog een stap verder, hierbij wordt er naar het bewegingspatroon gekeken van de fietser en wordt er gewerkt volgens de methode: voet, zadel, stuur. De fietsmeting is voor 90% van de fietsers voldoende om plezierig op de fiets te zitten, de dynamische bikefit is vooral geschikt voor mensen die de optimale zit willen behalen en specifieke klachten hebben ( denk hierbij bijvoorbeeld aan een beenlengteverschil ).

Beide metingen worden hieronder verder uiteen gezet:

1. Fietsmeting

Ben jij op zoek naar de juiste fietshouding? Wil jij jouw racefiets afstellen om zodoende de juiste positie te vinden? Bij Velo51 kun je ook terecht voor het laten verrichten van fietsmetingen; niet alleen racefiets fietsmetingen maar ook een fietsmeting van de mountainbike, tijdritfiets, stadsfiets, hybride fiets of zelfs elektrische fiets.

Cyclefit

Cyclefit

Wij werken met het fietsmeetsysteem van Cyclefit. Dit systeem combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van biomechanica en inspanningsfysiologie, en heeft die kennis vervolgens gebruikt voor de analyse van ontelbare metingen en zitposities. Op die wijze is een optimale fietshouding in kaart gebracht, die voor elk individu persoonlijk wordt berekend door het opmeten van een aantal essentiële lichaamsmaten. Deze maten kunnen op correcte en eenduidige wijze worden gemeten met speciaal hiervoor ontwikkeld meetapparatuur. De prijs van een Cyclefit meting is € 50,-. Wij voeren deze meting op afspraak uit.

Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen:

1) Kruishoogte (ofwel binnenbeenlengte)

2) Dijbeenlengte

3) Romplengte

4) Armlengte

5) Schouderbreedte

6) Voetlengte

Naast deze lichaamsmaten worden voor elke meting een aantal andere variabelen ingevoerd, zoals bijvoorbeeld geslacht, soort fiets, niveau, pedaalsysteem, vorm van het stuur, soort remhendels, lengte van het zadel, dikte van de zool van de schoen. Al deze informatie samen wordt verwerkt tot een duidelijk en eenduidig advies.

Aangezien iedere categorie fietser eigen specifieke behoeften heeft, biedt Cyclefit advies op maat voor de positie op verschillende types fietsen: racefietsen, tijdritfietsen, mountainbikes, hybride fietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen.

Twee belangrijke uitgangspunten van een Cyclefit positionering zijn:

1. Hoogte: een juiste stand van het zadel voor het leveren van optimale kracht in combinatie met het voorkomen van een verkeerde belasting van de spieren.

2. Lengte: een gestrekte zit voor ontlasting van pols, nek en wervelkolom, meer vermogen tot zuurstofopname, een stabielere zit en meer aerodynamica.

Naast een goede afstelling van de fiets en daarmee een juiste fietshouding is het voldoende trainen van de rug- en buikspieren ook van belang om lichamelijke klachten tegen te gaan.  Dit vanwege de langzamerhand minder natuurlijk wordende gewenste gestrekte en diepere zit, naarmate de fiets meer voor duursport wordt gebruikt. Het trainen van het lichaam, met name tijdens het fietsen maar bijvoorbeeld daarnaast ook in een sportschool, is een persoonlijke zaak maar een verstandige aanvulling op een juiste afstelling van de fiets.

Cyclefit is voor veel fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden! Interesse in een fietsmeting of het laten afstellen van je fiets bij Velo51? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden.

 

2. Dynamische bikefitfbd54beedc-bikefit

De dynamische bikefit wordt bij Velo51 uitgevoerd door Pim van den Berg en in specifieke gevallen wordt hij bijgestaan door fysiotherapeut Bart de Boer van Cure op Erica en Aeroobsports.

Stap 1: Het intake gesprek

Tijdens het gesprek luister ik naar jouw bevindingen en ervaringen op de fiets. Daarbij worden ook de mogelijke klachten en blessures doorgenomen.

Stap 2: Anatomisch onderzoek

Door middel van een stappenplan ga ik kijken naar de lenigheid, flexibiliteit, spierlengte en eventuele beperkingen.

Er wordt o.a gekeken naar het mogelijke beenlengte verschil, de rugcurve, de schouderbladen, het hoogteverschil in bekken en kniehoeken.
Op deze manier is het haalbaar de fiets zodanig af te stellen, dat er een balans ontstaat tussen de juiste kracht overdracht en comfort.

Stap 3: Het opmeten van je fiets in de huidige stand

Je fiets wordt op verschillende manieren nagemeten op de huidige stand.

Stap 4: Beoordeling van de huidige fietshouding

Je mag nu gaan fietsen op de Tacx. Door een visuele beoordeling analyseer ik je huidige fietshouding. Hierbij wordt in kaart gebracht wat het huidige niveau is.

Stap 5: Afstelling schoenplaatjes

Voordat de echte fietsmeting begint, ga ik zorgvuldig de schoenplaatjes afstellen. Hiervoor gebruik ik verschillende gereedschappen.

Stap 6: De fietsmeting

Er wordt o.a. gekeken naar zadelhoogte, zadel terugstand, type zadel, stuurpen lengte en stuurinrichting.
De aanpassingen die nodig zijn worden direct doorgevoerd en ingesteld op je fiets.

Stap 7: Tips, advies en samenvatting

Nu is je fiets optimaal afgesteld op je lichaam. Ik neem de gehele nieuwe fietsinstelling met je door. Hierbij kan ik je nog advies en tips geven over techniek en efficiency, om zo je rendement te verhogen.

De prijs van de Dynamische Bikefitting bedraagt €99,95 en u moet uitgaan van een duur van 1,5 u

 

RECENCIES:

Een fiets meting gedaan om mijn houding op de fiets te verbeteren. Door de goede kennis en geboden hulp is het resultaat fantastisch geworden. Heb het gevoel op een nieuwe fiets te zitten en controle te hebben over de fiets in verschillende omstandigheden! Wiebe 8 mei 2017

Op de fiets naar de winkel met allerlei klachten en een uur later geheel pijnvrij naar huis kunnen rijden. Wat een verschil! Marga 8 juli 2016

Bedankt voor de goede service en ook voor het afstellen van de fiets voor haar. Jullie zien ons zeker terug! Jan 21 augustus 2016


Wij bieden ook inspanningstesten aan, bekijk hier de mogelijkheden…

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Eerste training

28 januari 201628 januari 2016

Kleding

 • Shirt korte mouw Aero, of De Luxe
 • Fietsbroek Toptec ( de topbroek van Lawi )
 • Shirt lange mouw
 • Set hoge sokken Zorbig flour roze
 • Overige kleding tegen kostprijs, dit geldt ook voor kapot gevallen kleding
 • Pasavond 14 februari

Trainingsweekend

 • Weekend 11, 12 en 13 maart
 • Locatie Eiffel of Ardennen
 • Maaltijden: vrijdag 1x bij aankomst, zaterdag 3x en zondag 2x
 • Geen eigen bijdrage
 • Brandstof voor eigen rekening

Team opgericht!

28 januari 2016
Team opgericht!